Minden szerdán 18.00-22.00 óráig (ünnepnapok kivételével)

Szerdai napokon „A HELY” 17 órától fogadja az érdeklődőket, csoporttagokat.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a drogfüggőknek a detoxikálással és az absztinenssé válással nem oldódnak meg „egy csapásra” a problémái. A visszailleszkedés, helyük és szerepük megtalálása, személyiségük újraépítése hosszú időt és közösségi segítséget igényel.
Ugyanígy a velük élő szülők, hozzátartozók, élettársak, barátok sem képesek a drogfogyasztás hosszú időszaka után hirtelen váltani, újra bízni és nyugodt szívvel „tiszta lapot” nyitni. Újra kell ismerkedniük az absztinenssé válás útjára lépő hozzátartozójukkal, új alapra kell helyezniük kapcsolatukat. Meg kell találniuk a segítés helyes formáit. Meg kell változtatniuk a hosszú évek alatt kialakult viselkedésüket, magatartásukat, figyelmüket egyre inkább önmagukra kell fókuszálniuk.

Hogyan zajlik a csoport és mi a célja: Az önsegítő jellegű csoporton a hozzátartozók segítséget kaphatnak abban, hogy megtalálják a segítés helyes útját, és figyelmüket önmagukra fókuszálják. Témák, melyek megjelennek a csoporton: vád – önvád – megbocsátás; kontroll – elengedés; félelem – bizalom; erő – gyengeség; szeretet – jó szeretet,  a múlt eseményeinek feldolgozása, „helyre tétele”, üzenetének megértése, stb. Ezek egy-egy konkrét eset kapcsán előbb-utóbb felmerülnek, s ezeket alkalomról alkalomra megpróbáljuk közösen körüljárni.

A csoporton való részvétel hozzájárulási díja alkalmanként és személyenként: 3000 Ft!

Itt olvashatsz arról, hogy mit várhatsz, és mit ne várj a Hozzátartozói csoporttól. (kattints ide)

Ki dönti el, hol a hathatós segítség? Nézzük a saját részemet, hogyan is kerültem oda, ahol megtaláltam a nekem való segítséget?…(kattints ide)

Itt a hozzátartozók önvallomásait olvashatod:

Egy anya “A HELY”-ről (kattints ide)

Kinyílt ajtók (kattints ide)

Új jelentkezők fogadása minden szerdán 17 órától, előzetes telefonos bejelentkezés alapján:

Rendi Mari: +36 70/384 7281

Ajánljuk figyelmedbe a 90lepes.hu internetes oktató programot.
Regisztráláskor hivatkozz a 3847281 kódra, így 10% kedvezménnyel tudod használni a programot.