MAGADÉRT ALAPÍTVÁNY “A HELY”

A Magadért Drogmentességet Védő Alapítványt, „A HELY”-et 1998-ban hozta létre egy házaspár, dr. Csernus Imre pszichiáter szakmai vezetésével.
Az alapítók felismerték, hogy a függőknek és a hozzátartozóknak szükségük van egy támogató közösségre, ahol tudnak foglalkozni önmagukkal, ahol megértik őket/egymást. A rendszerszemléletű megközelítés értelmében hisszük és tapasztaljuk, hogy bármilyen függőség, szenvedélybetegség nem kizárólag a szert/viselkedést használó egyedüli problémája. Az esetek jelentős részében a család, a barátok, az iskolai/munka környezet, a helyi közösség meghatározó szerepet tölt be a drogfogyasztás kialakulásában éppúgy, mint a szerhasználat fennmaradásában, illetve a felépülési folyamatban. Ezért törekszünk a „drogos játszma” minél több szereplőjét bevonni az Alapítvány munkájába.

Alapítványunk neve egyben filozófiánk fő alapja, miszerint a változásokat ne barátodért, szüleidért, párodért, hanem MAGADÉRT tedd meg.

Alapítványunk 20 éve működő Függő csoportja nyitott a kémiai szerhasználók (alkohol, drog, gyógyszer) mellett a viselkedéses függőséggel (játék, munka, evési zavarok), magatartási, kapcsolati és pszichés problémákkal küzdők számára is. A Hozzátartozók csoportja támogatást jelent krízis helyzetben, az egyéni megoldások keresésében, a családi működés helyreállításában.
Függő és Hozzátartozói önsegítő csoportjaink mellett tematikus csoportokkal, szakmai előadásokkal, közösségi és szabadidős programokkal segítjük a függőség természetrajzának megismerését.
Csoportfoglalkozásaink mellett egyéni, családi és párkonzultációkra is lehetőséget nyújtunk, az egyéni igényeknek megfelelően.
„A HELY” a segítő szakmákra készülők számára gyakorlati terephelyet biztosít.

Függő, Hozzátartozói, Magadért csoportok hozzájárulási díja: 2000 Ft/fő/alkalom

Egyéni, pár és családi konzultáció: előzetes egyeztetés alapján